ما با ارایه دیدگاه موری بوون، یکی از مبتکرترین متفکران این حوزه، قصد داریم به شرح نظریه ای بپردازیم که زیربنای عقلی بسیاری از جریانات . پدید آمده در خانواده درمانی است(بوون مبدع نظرية نظامهای خانواده است و خانواده را یک واحد عاطفی و شبکه ای از روابط درهم تنیده می پندارد که وقتی می توان آن را بهتر درک کرد که از چهارچوبی چندنسلی یا تاریخی آن را تحلیل کرده باشیم.
مشارکتهای نظری او به علاوه اقدامات درمانی توأم با آنها به منزله پلی است بین رویکردهای روانپویشی که بر رشد و تحول خویشتن، مباحث بین نسلی، و اهمیت گذشته تأکید می ورزند و رویکردهای مبتنی بر نظریه سیستمها که توجه خود را به تکوین کنونی واحد خانواده و تعاملهای آن در حال حاضر محدود می سازند.
برخلاف اکثر همتایان پیشرو او در خانواده درمانی که ابتدا سعی کردند نظریه ی روانکاوی کلاسیک را برای تطابق با زندگی خانوادگی بسط دهند، بوون از همان ابتدای کار دریافت که بسیاری از مفاهیم منبعث از روانکاوی به قدری فردی هستند که نمی توان آنها را به سادگی به زبان خانواده برگرداند.
او به جای کوشش برای مطابقت دادن مفاهیمی نظیر انگیزه های ناهشیار با الگوهای تعاملی خانواده، معتقد بود که نیروی محرکه زیربنایی بسیاری از رفتارهای بشر منبعث از فراز و نشیبهای زندگی خانوادگی و کش و قوسهای همزمان میان اعضای خانواده بر سر دوری از هم و، در عین حال، با هم بودن است.