تحقیق خانه هاي قديمي ايراني

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
خانه هاي قديمي ايراني
انگورستان ملك
خانه قزويني‌ها

خانه قدسي
خانه حقيقي

خانه حاج‌ رسوليها

مقدمه
مسكن به عنوان محل سكونت و آسايش، يكي از نيازهاي اوليه بشري و از نخستين مسائلي است كه انسانها هميشه به دنبال يافتن پاسخي مناسب و منطقي براي آن بوده اند. بنابراين هنگامي كه به معماري گذشته ايران مي پردازيم مسكن نيز جائي در بحث هايمان خواهد داشت. اما به دلائل مختلف از جمله عدم استحكام خانه ها در قديم و عدم توجه به حفظ و نگاهداري آن خانه ها در ادوار قبل از صفويان در اصفهان باقي نمانده اند.
در دوران صفويه معماري نيز همچون ديگر هنرها مورد توجه قرار گرفت و در كنار كاخها و پلها و بازارها و مساجد، خانه هاي باشكوه ساخته شد و اصفهان به شهر پنجره هاي رنگين در جهان مشهور شد اما با اضمحلال صفويان و انتقال پايتخت و افول شهر اصفهان شور و شوق عصر صفويه كه بسياري آن را دوران طلائي معماري و ساير هنرها ناميده اند. به شدت نقصان گرفت و مهاجرتها و عدم امنيت ناشي از انتقال قدرت بين سلسله ها باعث شدند زمينه هاي تخريب خانه هاي باشكوه و مجلل فراهم گردد. بطوري كه امروز در شهر اصفهان خانه هائي كه متعلق به دوران صفويه باشد بسيار كم هستند و اين مطلب علاوه بر مسائلي كه مورد اشاره قرار گرفتند ناشي از تحولاتي است كه در قرن نوزدهم زمان حكومت قاجارها در جهان به وقوع پيوست و مواردي همچون افزايش جمعيت، گسترش تجارت خارجي، تورم قيمت ها و تماس فزاينده با كشورهاي اروپايي بر ساختار قدرت داخلي، ارزش ها و انديشه ها تاثير نهادند و شهر اصفهان كه خسارتهاي بيشماري را متحمل شده بود از حكومت ظل السلطان به بعد دچار تغييراتي شد كه در كالبد شهر به خوبي احساس مي شود.
در بررسي هائي كه متخصصين و پژوهشگران در باره واحدهاي مسكوني اصفهان به عمل آورده اند اين نكته مشخص مي شود، كه در هر دوره اي تدريجاً نوعي از معماري و نوسازي جديد انجام مي گرفته كه بيشتر تحت تاثير عوامل فرهنگي و اقتصادي بوده است.
امروز شهر اصفهان در نوسازي ها و ساخت و سازهاي برق آسا بسياري از خانه ها و منازل مسكوني باشكوه خود را از دست داده، بطوري كه بناهاي ناهمگوني كه به سرعت قد كشيده و بر افق نيلگون اصفهان اثر گذاشته اند، رنگين كمانهاي شيشه اي خانه هاي قديم شهر را از جلوه واقعي عاري كرده اند، خوشبختانه در سالهاي پس از پيروزي انقلاب سازمان هاي ذيربط همچون سازمان ميراث فرهنگي و سازمان مسكن و شهرسازي و ساير نهادها احياء اين ميراث ها را در برنامه كار خود را قرار دادند و با استفاده از استادكاران متخصص بعضي از آنها را بازسازي و مرمت كرده و با اعطاء كاربري هاي مناسب از زوال آنها جلوگيري كردند، بطوري كه چند خانه جالب از دوران صفويه و قاجاريه احياء شده اند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 7184 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:116 کیلوبایت

 قیمت: 2,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252